fbpx

Cum sunt persoanele dominate de elementul JI – pământ yin

ji pamant yin

Inventive, productive și talentate

Știu cum să facă astfel ca banii să lucreze pentru ele

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 
 
 

CARACTER

Putem compara vizual, o persoană care are maestrul zilei Pământ Yin – Ji, cu pământul din natură, fiind reprezentat de orice tip de sol, acel strat relativ subțire de pământ sau de nisip. Scopul său principal este să aibă grijă de alții și să ajute ca lucrurile să crească, de aceea sunt foarte buni în îndrumarea și dezvoltarea altor oameni. Persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin sunt, de obicei, extrem de inventive și productive, asemenea câmpiilor, lanurilor de grâne, livezilor sau grădinilor care ne oferă cereale, fructe și legume pentru consumul nostru zilnic.

Așadar, o persoană Pământ Yin este elementul care oferă, așa cum este însuși elementul ce face ca totul să crească și să se dezvolte – precum este și pământul pentru copaci și plante, având unicul scop de a le hrăni pe acestea. De aici se naște și singurul scop al vieții unei persoane Pământ Yin: acela de a oferi, de a dărui.

Persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin sunt, de obicei, talentate și adesea nu-și dezvăluie talentele celorlalți. Se pot adapta cu ușurință la diferite situații, dar, la fel cum solul are nevoie de o întreținere constantă și permanentă pentru a-l menține fertil, au nevoie să fie prelucrate în prealabil pentru a deveni productive. Astfel, sunt foarte tolerante și se pot ocupa de o mulțime de lucruri simultan, la fel cum pământul este folosit în mod constant, muncit permanent și repetitiv.

Într-un alt mod, ei reprezintă pământul-mamă, sunt foarte creativi și știu întotdeauna cum să rezolve problemele, să remedieze situații și să găsească soluții.

Având gândirea orientată constant spre a oferi ajutor celorlalți altor oameni și dorind să se asigure de faptul că toți cei din jur sunt mulțumiți, într-un fel, joacă rolul unei mame, foarte protectoare, preocupată de educația și îngrijirea oamenilor din jurul lor. Atunci când lucrurile merg mai prost, te poți aștepta să-ți sară în ajutor și să rezolve problema, iar dacă a fost deja rezolvată, se va asigura că aceasta a fost îndepărtată pentru totdeauna.

Le place să-și dezvolte capacitățile mentale, prin filosofie, artă, știință, religie și orice altă activitate care reușește să le dezvolte gândirea și să le capteze atenția. Le plac situațiile complexe în care își pot folosi inteligența pentru a le rezolva. De obicei vin cu soluții care privesc situația dintr-o nouă perspectivă și care rezolvă problemele cu mare ușurință. Au capacitatea de a-și menține ordine în idei și gânduri, deci și  soluțiile vor veni frecvent cu ușurință iar soluțiile lor vor fi simple.

Au o memorie excelentă și pot să-și amintească ușor detalii din trecut. Acest lucru poate fi foarte benefic în activitatea profesională, dar când vine vorba despre relația cu oamenii, memoria excelentă îi împiedică uneori să ierte cu ușurință. De asemenea, au tendința să se îngrijoreze excesiv pentru ceea ce urmează, datorită amintirilor foarte vii din trecutul lor.

Își folosesc foarte mult instinctul, se bazează pe acesta și sunt capabile să citească caracterul oamenilor dintr-o singură privire. Nu fac prea multe calcule și estimări, pur și simplu își utilizează instinctul pentru a decide dacă ceva este bine sau nu, indiferent de valoarea financiară a acelui lucru sau a acelei oportunități. Nu-și vor sacrifica niciodată imaginea de persoane integre, doar pentru a obține profit. Prin urmare, atunci când fac o strategie pentru ceva, opiniile lor personale sunt profund implicate.

Persoanelor care au maestrul zilei Pământul Yin le place să trăiască în lux și să aibă un stil de viață confortabil, o viață în care să le fie oferit totul și să fie serviți, la propriu. Sunt genul care vor accepta doar standarde înalte, fără dificultăți și concesii prea multe. Vor refuza clar și vehement atitudinea de supraviețuitor. Fără aceste condiții, s-ar putea să nu aibă un sentiment pozitiv despre ei înșiși.

Deși le place un stil de viață confortabil, totuși nu sunt tipul “Pică pară mălăiață în gura lui Nătăfleață”, ca acelea care vor sta degeaba și nu vor face nimic. La fel ca și solul, trebuie să simtă că sunt folositoare tot timpul, altfel ar putea să se simtă prost. Pământul bun nu poate fi niciodată epuizat sau vlăguit, prin urmare potențialul lor este de asemenea fără sfârșit. Sunt întotdeauna pregătite să ofere, dar dacă abilitățile nu le sunt recunoscute și folosite, pot cădea în depresie cu ușurință.

Spiritualitatea este un factor foarte important pentru Pământul Yin, astfel încât ar trebui să acorde suficient timp pentru a explora acest domeniu, cu scopul de a-și îmbunătăți cunoașterea și accederea către domeniul spiritualității, să-și îndeplinească adevărata lor menire.

Pe de altă parte, se îmbolnăvesc ușor, dar aceasta este într-un fel starea lor naturală, deoarece solul conține și o mulțime de bacterii care sunt, de fapt, o sursă  foarte bună de alimentație pentru plante. Reacționează foarte bine la tratamentele pe bază de plante, astfel încât problemele lor de sănătate sunt în mare parte ușor de rezolvat.

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 
 
 
 
 

CARIERA

La locul de muncă, persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin sunt foarte productive, pot rezolva cu ușurință probleme și se pot ocupa de activități complexe, solicitante pentru un timp îndelungat.

Cel mai bun loc de muncă pentru acestea este orice activitate care are ca scop dezvoltarea celor din jur. Este foarte important să vadă cum lucrurile cresc și se dezvoltă și au nevoie de oameni în jurul lor pentru a-și manifesta potențialul, pentru a avea succes și a obține rezultate pozitive. Activist în acțiuni de caritate, profesor, educator, coach, trainer sunt cele mai potrivite profesii pentru acestea.

Pământului îi place foarte mult să ofere, dar are nevoie de sprijin în acțiunea lui, precum apă, nutrimente, soare și minerale.

Așa cum solul este capabil să absoarbă mari cantități de apă și substanțe nutritive pentru a-și îmbunătăți propria calitate, persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin sunt foarte adaptabile, pot învăța cu ușurință și pot dobândi noi competențe pentru a-și îmbunătăți activitatea profesională.

Rezolvă cu ușurință marile probleme și orice manager ar trebui să-și dorească să facă parte din echipa lui. Chiar dacă uneori alții pot vedea modul în care lucrează problematic, vor găsi întotdeauna soluții, indiferent de opoziția cu care se confruntă.

Este esențial să lucreze într-o profesie care este în acord cu credințele personale. Dacă nu, de cele mai multe ori vor fi supărate și vor avea rezultate slabe. Ar trebui să facă doar acele activități pe care le iubesc cu adevărat și de care le pasă. Prin urmare, de cele mai multe ori, cea mai bună soluție este ca să își deschidă propria afacere.

Pentru că au o mulțime de talente ascunse, ar fi înțelept să aleagă una sau două dintre ele și să-și petreacă mai mult timp pentru a le dezvolta, astfel încât să devină experți reali în acele domenii.

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 

 

LEADERSHIP

Persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin doresc să aibă control complet asupra companiei și asupra situației. Aceasta include și toate documentele firmei, fără să lase nimic la întâmplare.

De fapt, majorității oamenilor le place să lucreze sub conducerea lor, pentru că le pasă de ei și au grijă de aceștia din toată inima, atâta timp cât nu sunt trândavi și leneși.

Cu toate acestea, uneori ar putea avea o problemă cu delegarea persoanelor potrivite pentru anumite activități și cum transmiterea de instrucțiuni clare, deoarece adesea nu cunosc și nu stăpânesc detalii importante. Acesta este un lucru foarte important pe care ar trebui să-l învețe pe parcursul întregului drum al vieții lor. Un alt lucru pe care ar trebui să-l învețe este cum să nu se joace cu poziția de putere pe care o au la locul de muncă, lucru care poate provoca o mulțime de prejudicii și chiar poate destrăma echipe, mai ales dacă poziția de putere este prost gestionată și excesiv utilizată.

Deși sunt destul de prietenoase cu ceilalți, adesea uită să laude atunci când cineva o merită, ceea ce le-ar putea crea o imagine mai degrabă negativă în exterior. Uneori, pot fi excesiv de autoritare și dominante.

Multe persoane care au maestrul zilei Pământul Yin sunt conștiente de tendința lor de a se folosi mai degrabă de sentimente decât de logică și realitate pentru a-și gestiona afacerea, așa că adesea preferă să aibă alături un partener în eforturile lor de dezvoltare a afacerii; astfel vor avea un sentiment mai puternic de siguranță. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie capabile să împartă acțiunile firmei, pentru că le place să își păstreze afacerea cât mai aproape de suflet.

 

AFACERI

Persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin încearcă adesea să-și urmeze visele în afaceri încercând să facă ceva în ce cred și ceea ce le place, dar adesea realitatea le arată că acest lucru ar putea să nu fie cel mai potrivit, din cauza condițiilor de piață existente sau din cauza alegerii unui moment neprielnic pentru acel tip de activitate. Trebuie să îmbine întotdeauna ideile pe care le au cu realitatea pieței și să facă previziuni cu privire la aplicarea acestora în practică cât mai mult cu putință .

Au capacitatea de a acumula profit, fără grabă, an după an, asigurându-se că la bătrânețe vor fi în siguranță, la fel cum pe un pământ bun poți cultiva plante și flori, iar acesta le va ajuta încet-încet să crească și să rodească.

 

BOGĂȚIE ȘI PROSPERITATE

Planificarea financiară este un domeniu în care, persoanele de element Pământ Yin slab sau mediu aspectat, ar putea avea probleme. De obicei, acestea nu sunt foarte hotărâte în ce direcție doresc să-și investească banii, așa că au adesea nevoie de ajutor.

În cazul persoanelor de element Pământ Yin foarte bine aspectat și echilibrat, acestea sunt mai hotărâte și știu cum să facă astfel ca banii să lucreze pentru ele. Vor începe să planifice și să investească de la o vârstă fragedă, transformând investiția inițială într-o adevărată avere atunci când vor ajunge la maturitate.

Nu le plac schemele de îmbogățire rapidă, gen MLM sau Caritas. Ele sunt ca solul în care ai plantat un pom și apoi acesta are grijă de el zi de zi, asigurându-se că va ajunge la maturitate și va rodi.

Persoanele de element Pământ Yin slab sau mediu aspectat, ar putea să nu aibă suficientă răbdare pentru o creștere lentă și ar putea încerca să forțeze ca lucrurile să se întâmple mai repede, dar asta va funcționa rareori.

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 
 
 
 
 

PRIETENIE ȘI RELAȚII

Persoanele care au maestrul zilei Pământul Yin își fac rareori dușmani. Aproape niciodată. Chiar dacă aveți un dezacord cu ele, vă vor câștiga întotdeauna cu sprijinul lor nesfârșit și oferit din toată inima.

Datorită naturii lor echilibrate, ele tind să se descurce destul de bine în relația cu alte persoane. Manifestă un bun echilibru între plăcerile vieții și munca asiduă, chestiune care se potrivește celor mai multe dintre persoane; le place ca în orice fel de întâlniri sau adunări să discute cu ceilalți și să se distreze.

În relațiile cu ceilalți trasează limite clare, ce este al lor – este al lor! De regulă nu permit amestecul altora în chestiunile intime sau personale.

Iată ceva la care merită să vă gândiți: știați că Ji (Yin Earth) și Jia (Yang Wood) au o compatibilitate excelentă? Oare care ar putea fi efectele și rezultatul unei astfel de relații?

 

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 

 

Puncte forte:

  • Încurajator
  • Capabil
  • Flexibil
  • Productiv
  • Creator
  • Grijuliu
  • Matern
  • Inovator
  • Intuitiv
  • Răbdator

 

Puncte slabe:

  • Prea blând
  • Capabil de sacrificiu
  • Posesiv
  • Dominant
  • Idealist
  • Dependent
  • Hedonist
  • Încăpăţânat
  • Alintat
  • Pesimist

 

Personalități celebre JI – pământ yin:

 

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă AICI pentru o programare sau

Sună acum la 0758035588

_______________________________________________
 

 

Procesez…
Succes! Ești în listă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Cătălin Vasiloiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura