fbpx

Eclipsa de soare din 4 decembrie 2021 – efecte și recomandări

Eclipsa de soare din 4 decembrie 2021 - efecte și recomandări
Eclipsa de soare din 4 decembrie 2021 – efecte și recomandări

De această dată este o eclipsă totală, care apare atunci când Soarele și Luna sunt aliniate exact cu Pământul, iar diametrul aparent al Lunii este egal sau mai mare decât cel al Soarelui. Din Soare nu se mai vede nimic, decât o mică parte în zonele de pe glob unde eclipsa va fi vizibilă parțial. Luna va întuneca întregul Soare.

Umbra lunii se va deplasa pe suprafața globului pământesc între (aproximativ) ora 07:29 – 11:37 dimineața, ora României.

În România nu va fi vizibilă. Momentul celei  mai mari eclipse  are loc la ora 09:33 ora României, timp de 1 minut și 54 de secunde. Doar cei aflați la cele mai sudice puncte ale Americii de Sud, Africii, Australiei și Noii Zeelande vor putea vedea eclipsa ca parțială. 

Având loc într-o zi de 戌 Xu/Câine, aceasta va afecta în special pe cei din zodiile:

 • 卯 Mao/Iepure
 • 午 Wu/Cal
 • 戌 Xu/Câine.

ECLIPSA DE SOARE – CARE ESTE EFECTUL ACESTEIA?

În astrologie, eclipsele solare sunt privite ca un semn rău în toate culturile, încă din antichitate și există multe superstiții pe această temă. Eclipsele sunt considerate evenimente negative, cel mai puternic afectate fiind persoanele care se nasc în timpul eclipsei.

Persoanele născute în timpul unei eclipse nu vor fi obligatoriu bolnave sau nefericite. Ceea ce vor resimți de-a lungul vieții va fi un grad mai redus de libertate a alegerilor, vor avea în general mai puține posibilități decât ceilalți, lucrurile vor merge mai greu deoarece le va fi mai dificil să-și armonizeze emoțiile și dorințele cu acțiunile personale.

Efectele unei eclipse se derulează pe o perioadă mai mare de timp, atât înainte cât și după producerea ei.

Dar, lăsând la o parte orice superstiție, o eclipsă generează o ”gaură neagră” care absoarbe energia, mai ales că are loc într-o zi, energetic vorbind, mai puțin bună.

Fiecare eclipsă de Soare coincide și cu faza de Lună nouă, așadar aceasta marchează un nou început, o nouă direcție în viață, conceperea și dezvoltarea de noi proiecte. Dar pentru ca ceva nou să poată apărea, ceva vechi trebuie să ia sfârșit.

Trebuie să mai spunem că pe perioada de timp cât este eclipsă, nu trebuie să ieșim afară din casă. Mai exact, pe 4 decembrie 2021 între orele 07:29 – 11:37 dimineața, ora României, nu e bine să ieșim din casă. Nu trebuie să ne expunem, în niciun caz în intervalul în care eclipsa se află la maximul ei: 09:30 – 09:35, chiar dacă nu se vede din România.

Oricine se expune 1 minut la eclipsă – înseamnă 1 an de ghinion!

RECOMANDĂRI PE TIMPUL ECLIPSEI

Eclipsele, în general, indiferent dacă sunt de soare sau de lună, totale, inelare sau parțiale, ele perturbă temporar câmpul magnetic al Pământului, consecința resimțită fiind aceea că induce efecte neprevăzute asupra sistemului energetic uman.

Iată de ce, este recomandabil să se evite desfășurarea de activități importante pe timpul eclipselor, precum:

 • vânzarea – cumpărarea de bunuri mobile și imobile
 • semnarea de contracte
 • investițiile
 • să aibă loc prima întâlnire (amoroasă sau de afaceri)
 • căsătoria
 • intervențiile chirurgicale
 • conceperea de copii (pe cale naturală sau prin FIV) și nașterea de copii
 • începerea unor tratamente energetice
 • mutarea locuinței ș.a.m.d.

Vrei să afli mai mult despre anul astrologic 2022 al Tigrului de Apă? Vrei să știi ce te așteaptă în 2022?

Conferința Feng Shui & Astrologie 2022 – Anul Tigrului de Apă

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d