fbpx

Feng Shui

CE ESTE FENG SHUI?

Arta Feng Shui (în chineză Feng 風 înseamnă „vânt” și Shui 水 înseamnă „apă”) a fost inițial cunoscută sub numele de „Kan Yu”. Kan Yu este arta de a observa forțele Cerului și ale Pământului.

Arta Feng Shui face parte din cele Cinci Arte Chinezești. Este folosită pentru a analiza și a beneficia de energiile naturale (Qi 氣) ale lumii vii din jurul nostru.

Feng Shui are profunde rădăcini în cultura țărilor asiatice și reprezintă un reper în istoria Chinei. Feng Shui datează încă din timpul primului împărat al Imperiului Chinez.

În mod concret, Feng Shui analizează fizionomia mediului exterior și a casei.

Kan Yu

În literatura clasică (în textele vechi) se vorbește despre maeștrii care înțeleg modul în care stelele, poziția planetelor și poziția constelațiilor influențează energia de pe pământ și cum reușește această energie să influențeze oamenii.

Este un sistem care vorbește despre modul în care orientarea sau locația caselor sau a terenurlor este influențată de energia prezentă în acel mediu.
Conform acestor studii, totul în această lume are o formă de viață sau o forță vitală.
Și dacă înțelegi cum funcționează această forță vitală, atunci o poți valorifica pentru a-ți îmbunătăți și transforma viața.

Aceasta este de fapt studiul lui Kan Yu.
Maeștrii care studiază Kan Yu înțeleg modul în care energiile funcționează mediul.
Ei erau cei mai căutați pentru a alege locații optime pentru a construi case, pentru a căuta terenurile pentru cimitire și, desigur, pentru a găsi terenuri care au puterea de a genera prosperitate.

Feng Shui – influența mediului

Când identificăm un teren care are o energie foarte bună, atunci familia ta va putea avea urmași capabili să devină lideri, mari antreprenori și va putea să aibă parte de longevitate, o sănătate de fier, dar și armonie.
Și se consideră că puterea energetică a terenului, a mediului, are capacitatea de a influența evoluția vieții în acel mediu.


Maeștrii Kan Yu erau cei mai căutați pentru a identifica astfel de terenuri.
Cunoștințele și informațiile pe care le dețineau acești maeștri Kan Yu, în zilele noastre sunt cunoscute sub numele de Feng Shui.

Feng Shui are ca scop reechilibrarea fluxurilor de energie și atingerea armoniei locurilor în care se află și trăiesc oamenii.

Termenul „Feng Shui” a fost folosit oficial doar de la sfârșitul dinastiei Qing. Dovezi istorice atestă faptul că timp de 2000 de ani a suferit modificări, transformări importante și perfecționări semnificative. Astfel a devenit ceea ce în zilele noastre este cunoscut de practicanții actuali drept Feng Shui tradițional.

Feng Shui este parte componentă a analizei fizionomiei mediului înconjurător. Este reprezentat de sisteme de formule și calcule. Acestea permit practicanților să evalueze atât potențialul cât și rezultatele acțiunilor unei persoane care locuiește sau muncește într-un anumită locație.

Feng Shui studiază și folosește forțele invizibile care ne guvernează și ne afectează pe toți. Energia cunoscută sub numele de Qi este forța invizibilă care reprezintă liantul întregului univers și al tuturor lucrurile care există laolaltă.

Vezi care sunt direcțiile tale favorabile și nefavorabile Feng Shui:

JOEY YAP’S FENG SHUI EXPLORER


În general, Qi-ul poate fi clasificat în Qi pozitiv (Sheng Qi) și Qi negativ (Sha Qi). Există patru factori principali în Feng Shui care împreună formează un nucleu de influență:

 1. mediul exterior
 2. clădirile
 3. timpul și anotimpurile
 4. oamenii

În mod natural energia (Qi) este ciclică și, drept urmare, aceasta poate fi calculată și prezisă. Însă în timp, la momente distincte, Qi-ul sub diferitele sale forme va avea influențe diferite asupra mediului înconjurător.

Dacă știi ce tip de Qi poate afecta locația în care trăiești într-o perioadă distinctă a vieții tale, atunci te poți pregăti pentru situațiile ce vor apărea în viața ta!

Feng Shui tradițional este o artă complexă care te ajută să analizezi energia spațiului și a timpului din casa sau de la locul tău de muncă. Le poți modifica astfel încât să devină benefice și favorabile pentru tine.

Feng Shui tradițional utilizează energia în forma ei naturală și nu are nicio legătură cu obiecte și bibelouri precum broscuțele prosperității sau rațele iubirii. Desigur că există și alte „soluții”. Însă acestea sunt superficiale, create de lumea modernă care încearcă să simplifice și să monetizeze arta Feng Shui tradițional.

Feng Shui tradițional aduce armonia și reface echilibrul acolo unde trăiești, locuiești sau muncești.

Utilizează metodele și principiile Feng Shui tradițional atunci când:

 • vrei să-ți reamenajezi și redecorezi casa, apartamentul sau biroul
 • ești în căutarea unei noi locuințe (apartament sau casă) sau a unui nou sediu de firmă unde să funcționeze biroul și afacerea ta. Spațiul poate fi și închiriat.
 • tocmai ai cumpărat un teren . Și dorești să te bucuri de cea mai benefică și armonioasă casă pe care o vei construi pentru tine și familia ta
 • ai cumpărat recent o casă sau un apartament și dorești să-i faci încă de la început o amenajare armonioasă

Se recomandă utilizarea Feng Shui pentru locuința ta atunci când:

 • dorești să apară sau să se amplifice armonia în familie și în relația de cuplu
 • cauți un partener sau o parteneră de viață potrivit(ă) pentru tine
 • îți dorești să ai un somn odihnitor în dormitor sau capacitate intelectuală crescută atunci când studiezi
 • sănătatea este cea care te preocupă
 • dorești să ai prosperitate în afacerea ta, atunci când lucrezi de acasă

Poți aplica cu succes metodele Feng Shui pentru afacerea ta sau la locul tău de muncă, atunci când:

 • dorești să obții o creștere a indicatorilor financiari ai afacerii tale
 • ai ca obiectiv dezvoltarea carierei profesionale – avansarea în funcție, creșterea nivelului salarial
 • dorești ca mediul de la locul de muncă să fie armonios, guvernat de energii pozitive și creatoare, iar între colegi să existe înțelegere

Feng Shui Catalin Vasiloiu
Vrei să înveți și tu Feng Shui? Apasă pe imaginea de mai sus!

CE PRIMEȘTI ȘI CÂT COSTĂ investiția ta

În urma analizei efectuate, la final ți se va oferi o mapă completă. Aceasta va cuprinde o evaluare personalizată, un raport scris cu privire la spațiul analizat. Fie că vorbim de locuința sau biroul tău. În plus, pe tot parcursul amenajărilor vei primi asistență și răspunsuri la toate întrebările care vor apărea.

Alege tipul de analiză care ți se potrivește!


A. Apartamente, case și birouri existente, care au fost deja construite

Împreună vom identifica și optimiza tipul de energie existent acasă sau la birou. Astfel vei reuși să obții armonie și echilibru în relațiile cu cei dragi ție, îți vei menține sau chiar îmbunătăți sănătatea, iar afacerile tale vor deveni mai prospere. Sugestiile pe care le vei primi vor fi ușor de implementat . Ele se vor încadra în mod armonios în cadrul amenajării pe care o vei face.

Pentru locuințe, investiția pe care o vei face este de 35 lei/mp, raportată la suprafața imobilului tău, dar nu poate fi mai mică de 2000 de lei.


B. Pentru spații de birouri și afaceri în general, investiția pe care o vei face este de 45 lei/mp, raportată la suprafața clădirii analizate, dar nu poate fi mai mică de 2500 de lei.


C. Analiza de tip DA sau NU, atunci când ești în căutarea unei noi case, unui nou apartament sau unui nou sediu profesional pentru afacerea ta

Dacă urmează să te muți, închiriind sau cumpărând un nou imobil, poți utiliza o analiză rapidă. Vei primi un răspuns imediat, pozitiv (DA) sau negativ (NU). Ulterior, după ce ai ales imobilul care ți-a plăcut, ai posibilitatea să accesezi o evaluare și analiză a acestuia completă, complexă și personalizată.

Investiția pe care o vei face în cazul unei astfel de analize rapide este de 500 lei pentru fiecare imobil analizat.


D. Dorești să cumperi un teren și să construiești o casă care să respecte principiile Feng Shui

Etapele acestei analize:

 • se alege cel mai favorabil teren pentru tine și familia ta
 • se identifică cea mai bună zonă a acelui teren pentru ridicarea construcției
 • se propune tipul de casă cel mai favorabil pentru tine raportat la casele existente în zonă. Astfel, casa ta va atrage energiile pozitive ale zonei
 • se alege cea mai bună direcție pentru fațada energetică pentru perioada în care va fi construită. Fațada influențează și stabilește locația ideală a celor 3 zone importante ale locuinței: ușa de la intrare, bucătăria și dormitorul
 • vei primi recomandări în legătură distribuția celor mai favorabile zone. Aici vom amplasa intrarea principală, dormitorul matrimonial, bucătăria, livingul, locul de servit masa, biroul, băile, scările

În acest caz, investiția pe care trebuie să o faci este de 55 lei/mp, raportată la suprafața ce rezultă din proiectul casei tale.


Observație importantă:

Toate costurile de deplasare, cazare și diurnă nu sunt incluse în preț, se achită separat de prețul analizei și nu fac obiectul vreunei reduceri sau promoții.


Localități în care am susținut cursuri și am oferit consultanță Feng Shui – București, Cluj, Brașov, Timișoara, Arad, Bistrița, Mureș, Alba, Zalău, Iași, Bacău, Focșani, Galați, Brăila, Sibiu, Oradea, Baia Mare dar și în străinătate, în țări precum Italia, Austria, Franța, Germania, Marea Britanie.

Ai și tu o întrebare? O nelămurire?

Contactează-mă!

%d blogeri au apreciat: