fbpx

Terapie prin culori? Terapie cu figurine? Terapie cu simboluri?

Atât în Feng Shui cât și în BaZi putem vorbi despre ceea ce se numește “Efectul Placebo”. Multe persoane au tendința de a utiliza așa-numita “terapie prin amplasare de figurine și simboluri” pentru a rezolva problemele Feng Shui.

maneki neko

“Terapia prin amplasare de obiecte și simboluri” se referă la mentalitatea că orice problemă poate fi rezolvată fie prin așezarea unei figurine (pisică, dragon, broască, porc și altele asemenea) sau a altui obiect, undeva într-un colț al casei. Iar credința acestor persoane este că, atâta timp cât știu ce înseamnă acea figurină (obiect, element, simbol), totul va merge bine.

De altfel, chiar cunosc câteva persoane (una dintre ele este director într-o companie multinațională) care și-au decorat biroul cu broscuțe verzi, pisicuțe ce dau din lăbuțe, clopoței și tablouri cu dragoni.

Ei bine, am o veste mai puțin bună pentru ei: lucrurile nu funcționează așa! Adevăratul Feng Shui nici măcar nu se vede!

Dar să ne înțelegem: fiecare om are dreptul la propria sa opțiune! Și aceasta trebuie respectată, iar eu sunt unul din cei care respectă!

Cu toate acestea, cred că ideea de a folosi culorile, anumite simboluri, figurine sau chiar amplasarea unui anumit tip de decorațiuni în casă sau la birou, a izvorât din această “terapie prin amplasare de bibelouri, figurine și simboluri”.

Frecvent, chiar și în timpul consultațiilor BaZi, se face în continuare o confuzie și clienții întreabă despre ce figurine ar trebui să așeze în cameră, ce simboluri și unde să le amplaseze la birou, despre culorile pe care ar trebui să le poarte sau chiar ce elemente ar trebui să folosească mai mult pentru a-și rezolva problemele diagnosticate prin diagramele BaZi.

Dacă soluția la un dezechilibru al elementelor sau transformărilor energetice (lemn, foc, pământ, metal, apă) este doar să ai prin casă diferite bibelouri, atunci asta ar însemna că, deși oamenii locuiesc de regulă în case fără echilibru și armonie Feng Shui, ar trebui ca de mâine întreaga hartă demografică a lumii să fie redesenată! Și aceasta pentru simplul motiv că, utilizând această tehnică ce se află la îndemâna oricui, toți oamenii de pe Pământ vor avea parte începând de acum de prosperitate, sănătate, bogăție, iubire fără de sfârșit și eventual viață fără de moarte!

E doar un simplu exemplu pentru care susțin ideea maeștrilor mei, aceea că “terapia prin amplasare de figurine și simboluri” nu este în concordanță cu abordarea corectă a Metafizicii Chinezești Tradiționale.

O figurină, un bibelou sau un simbol nu-ți vor putea schimba sau influența niciodată o problemă generată de un dezechilibru al elementelor/transformărilor!

Însă acțiunile pe care le faci pentru a rezolva problema cu care te confrunți, acestea da, pot schimba starea de fapt a lucrurilor!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d