fbpx

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

Influența formelor interioare asupra bucătăriei

Acest articol îți va oferi informația care te va ghida și învăța cum să recunoști ce este pozitiv și ceea ce este negativ la interiorul unei case și în special în interiorul unei bucătării. Vom vorbi despre Feng Shui pentru bucătărie. Și doar prin simpla observare a formelor de la interior.

În momentul în care ai trecut pragul bucătăriei tale sau, dacă ești arhitect sau consultant Feng Shui, pragul bucătăriei unui client de-al tău, va trebui să ai aceste notițe asupra ta. Sau să le ai în minte. Practic, aici se află o listă cu ceea ce trebuie SĂ FACI și cu ceea ce trebuie SĂ NU FACI atunci când te decizi să proiectezi sau să cumperi o casă, în mod special atunci când vine vorba de recomandări Feng Shui în bucătărie.


Poate că deja ai cumpărat o casă, un apartament, un restaurant sau un sediu de firmă, chiar și-așa nu trebuie să te descurajezi. Acest articol te va ajuta să realizezi o armonizare energetică a bucătăriei tale, chiar dacă la început îți dai seama că nu ai un Feng Shui prea bun în bucătărie.

Dar aplicând aceste reguli, vei reuși să faci astfel încât să nu ai un Feng Shui nefavorabil în interiorul bucătăriei și, implicit, a casei tale.

Cui se adresează aceste informații?

Acest articol se adresează și arhitecților, proiectanților, designerilor de interior și agenților imobiliari care își doresc o modalitate de a înțelege mai simplu principiile din Feng Shui, dar fără a fi obligați să învețe formulele sau fără să participe la cursuri de Feng Shui.

În Feng Shui tradițional autentic, influența mediul înconjurător, a mamei natură, este cea mai puternică. Apoi mai există 5 factori importanți care influențează energia oricărui apartament, birou sau casă.

Și, așa cum am mai zis, aceștia sunt:

Cei 5 factori din Feng Shui interior
Cei 5 Factori din Feng Shui Interior
  1. Ușa de Intrare
  2. Dormitorul
  3. Bucătăria
  4. Balconul sau terasa
  5. Biroul

După ușa principală, cei mai importanți doi factori pe care îi va evalua un consultant Feng Shui tradițional sunt Bucătăria și Dormitoarele. În această lucrare, vom aborda influența formelor de la interior asupra bucătăriei.

De ce este atât de importantă bucătăria? Mâncarea pe care o mâncăm este pregătită de regulă în bucătărie. Ca o consecință, dacă Qi-ul din bucătărie este negativ, atunci locatarii acelui imobil nu vor servi o mâncare bună sau adecvată, iar în timp, acest lucru va conduce la alterarea stării de sănătate.

O bucătărie prost amplasată, sau care se află într-o locație greșită, va avea o influență nocivă asupra locatarilor și va face ca starea lor de sănătate să se șubrezească, având un efect direct asupra nivelului calității vieții și chiar făcând ca speranța de viață a acestora să se diminueze. Starea lor de sănătate va avea permanent de suferit.

În acest articol voi prezenta succint care sunt tipurile de forme pe care nu trebuie să le vezi într-o bucătărie.

Te-ar putea interesa și…

Cele 9 greșeli din Feng Shui pentru DORMITOR, despre care am discutat pe larg AICI.


Bineînțeles că, mai întâi, este necesar să observăm cu atenție ceea ce se află în bucătărie, formele existente acolo și abia apoi să aplicăm formulele învățate la cursurile de Feng Shui cu privire la bucătărie.

Și asta deoarece dacă formele de la interior sunt negative, chiar dacă bucătăria se află amplasată într-un sector pozitiv conform formulelor, rezultatul obținut în final tot nul va fi!

Și dintre toate obiectele care se găsesc într-o bucătărie, cel mai important este aragazul sau cuptorul, aparatul cel mai des folosit pentru a pregăti mâncarea, indiferent dacă este un aparat care funcționează cu gaz, cu lemne sau electric.


Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă? Îți dorești o analiză personalizată?

sau sună-mă:


Dar hai să vedem care sunt cele 9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie.

Ține cont de oricare dintre situațiile descrise mai jos. Fiecare reprezintă o greșeală majoră pe care va trebui să o eviți. Și asta deoarece va altera semnificativ calitatea Qi-ului care influențează starea ta de sănătate.

Prima greșeală

Bucătăria amplasată în centrul casei.

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

Bucătăria nu trebuie amplasată niciodată în palatul central al casei, denumit și Heavenly Heart (Inima Cerească a casei). Palatul central este un sector inactiv al casei, unde fluxul Qi-ul trebuie să fie blând, calm, pașnic. Dacă amplasezi bucătăria în centru casei este ca și cum dai foc inimii casei tale, ceea ce va da naștere la instabilitate și probleme de sănătate care tot trenează.

Deci bucătăria trebuie să fie amplasată într-unul dintre sectoarele laterale ale casei, niciodată în centru. În caz contrar, soluția este să muți bucătăria sau să muți centrul casei prin modificări de arhitectură și structură a casei.


A doua greșeală

Chiuveta din bucătărie amplasată exact lângă aragaz / plită

Ciocnirea (clash-ul) dintre elementul Foc și elementul Apă (denumit Shui Huo Xiang Chong 水火相沖) are efective foarte nocive în bucătărie.

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

Iar ceea ce poate crea o astfel de ciocnire este distanța prea mică dintre chiuvetă și aragaz. Dar dacă această distanță este de cel puțin 50 cm, atunci nu mai apare această problemă.

Dacă totuși te confrunți cu o astfel de situație, cea mai simplă rezolvare este să amplasezi strategic elementul Lemn între cele două. Și astfel, un ciclu de distrugere nociv, se va transforma într-un ciclu de producție: APĂ -> LEMN -> FOC.

Să mergem mai departe! Contează să ai un Feng Shui bun în Bucătărie…


A treia greșeală

Chiuveta din bucătărie față în față cu aragazul / plita

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

O altă situație negativă este aceea când chiuveta din bucătărie și aragazul sau plita sunt amplasate exact față în față. Apare din nou o ciocnire (un clash) între elementul foc și elementul apă (denumit Shui Huo Xiang Chong 水火相沖) care are efective foarte nocive în bucătărie.

Sănătatea locatarilor este cea care va avea de suferit. Dar chiar dacă întâlnești o bucătărie cu această amenajare, este suficient de ușor de rezolvat: mută fie aragazul, fie chiuveta sau amplasează strategic un corp de mobilier sau o insulă între chiuvetă și aragaz și astfel nu va mai exista acest clash între cele 2 elemente.


Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă? Îți dorești o analiză personalizată?

sau sună-mă:


A patra greșeală

Aragazul sau plita amplasate în centrul bucătăriei

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

O insulă în centrul bucătăriei este o opțiune des întâlnită în designul interior și destul de practic în anumite situații. Aparent acest design este preferat în casele mai mari, moderne și cu spații generoase. Iar aragazul sau plita se află chiar pe această insulă din bucătărie.

Dar din păcate, din perspectiva analizei Feng Shui, nu este deloc un loc potrivit pentru a-ți amplasa aragazul. Chiar dacă arată destul de frumos.

Aragazul trebuie să fie amplasat întotdeauna într-o zonă cu stabilitate energetică, lângă un perete de regulă. De ce? Simplu: aragazul așezat în centrul bucătăriei expune alimentele gătite acolo la un “bombardament” de Qi care vine din toate părțile.

Mâncarea pe care o gătești în acel loc va fi afectată, iar asta va duce implicit la alterarea stării tale de sănătate.

Ai grijă de sănătatea ta!


A cincea greșeală

Aragazul sau plita amplasate în fața ușii (orice ușă)

Este foarte important ca aragazul sau plita să  NU  fie amplasate în fața ușii de la bucătărie, deoarece Qi-ul va intra în mod accelerat în bucătărie și va lovi în forță chiar aragazul. Astfel, ceea ce se gătește pe acel aragaz va fi afectat de Sha Qi – energie negativă.

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

Aceasta este o situație similară cu cea în care, în Feng Shui exterior, o casă este afectată de Sha Qi (energie negativă) atunci când se află chiar la intersecția unei străzi în formă de litera T.

Această situație nu are rezolvări miraculoase, dar soluția este foarte simplă: ceea ce trebuie să faci este să muți aragazul și să-l poziționezi într-o zonă favorabilă.


A șasea greșeală

Aragazul amplasat sub o grindă (grinzi)

Va trebui evitată situația în care aragazul să fie amplasat sub o grindă sau mai multe grinzi.

Qi-ul va fi suprimat de la nivelul grinzii în jos și va avea fluctuații cu efect nociv asupra aragazului și asupra mâncării care se gătește acolo.

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie

În mod cert este o poziție neinspirată a amplasării acestuia, iar soluția, în cele mai multe cazuri este mutarea acestuia într-o zonă fără grinzi.

Sau dacă ai încă posibilitatea, pentru că ești abia în faza de proiectare, evită să ai grinzi aparente pe tavan. Spune-i asta arhitectului sau proiectantului și acesta va ști ce are de făcut.

Sloganul casei tale: FĂRĂ GRINZI APARENTE!


A șaptea greșeală

Aragazul amplasat sub scări

Aragazul amplasat sub scări

Este o situație similară ca efect cu cea dinainte, în care Qi-ul va fi perturbat și va avea multe fluctuații. Ceea ce va atrage alterarea energetică a alimentelor și implicit o stare de sănătate precară. Mai bine amplasează chiuveta acolo, dar niciodată aragazul.


Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă? Îți dorești o analiză personalizată?

sau sună-mă:


A opta „greșeală”

Aragazul amplasat lângă frigider – NU reprezintă o greșeală!

Știm deja că în bucătărie trebuie evitată ciocnirea dintre elementul Foc și elementul Apă. Unii practicanți au extrapolat clash-ul dintre aragaz și chiuvetă, asupra tuturor obiectelor din bucătărie. Dar lucrurile nu stau chiar așa. Simplul motiv că frigiderul este rece (frigiderele moderne nu formează deloc gheață), nu este echivalent cu faptul că acesta este plin cu apă. Deci frigiderul  NU  reprezintă elementul Apă.

Aragazul amplasat lângă frigider - NU reprezintă o greșeală!

Așadar, amplasarea aragazului și a frigiderului unul lângă altul  NU  reprezintă o ciocnire între elementul Foc și elementul Apă. Deci poți să te liniștești, nu este nicio problemă cu Feng Shui-ul dacă ai o astfel de situație.

Cel mult, eventual, poate fi o problemă tehnică, legată de faptul că frigiderul se poate încălzi excesiv de la aragaz, detaliu care nu este recomandat de producătorii de frigidere. Atâta tot.


Așa-i că-i simplu? 🙂 Hai să vedem acum…

A noua greșeală

Superstiții Feng Shui în bucătărie

Există multe superstiții cu privire la remediile Feng Shui. Și acestea au apărut din cauza unei slabe informări, dar și din cauza unor așa-zise școli de Feng Shui “moderne” (New Age Feng Shui) care oferă de obicei, spre vânzare, diferite simboluri.

Adevărata artă Feng Shui tradițional autentic nu are legătură cu simbolurile și doresc încă odată să risipesc temerile pe care le au oamenii față de aceste non-probleme.

Bucătăria este unul dintre cei mai importanți 5 factori din Feng Shui, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să te comporți „cu mănuși” în bucătărie și nu trebuie să o abordăm ca și cum am lucra doar cu ouă, ca nu cumva să se spargă. În bucătărie avem ustensile ce pot părea a fi violente: ciocan de carne, bardă de tăiat oase, clești și cuțite.

Superstiții Feng Shui

Așadar, expunerea cuțitelor la vedere în bucătărie, mai ales dacă acestea se află într-un suport de cuțite,  NU  reprezintă un pericol și  NU  este o formă de Sha Qi (Qi negativ).

Este doar o superstiție.


De asemenea, a pune câteva monede într-un vas cu orez nu are nicio legătură cu remediile Feng Shui autentic. Da, este adevărat, orezul reprezintă un simbol al abundenței în tradiția mai multor culturi, dar este doar un simbol și  NU  te va face bogat.

Superstiții Feng Shui

Monedele pe care le pui în vasul cu orez reprezintă doar un simbol într-un vas cu orez. Și asta e tot.


O altă superstiție din Feng Shui-ul “modern” spune că nu ai voie să ai pereți albaștri, mobilă albastră sau podea albastră în bucătărie. Și că nu ai voie să pui tablouri albastre sau reprezentând apă (râuri, mări și oceane) în bucătărie.

Și asta din cauza ciocnirii dintre elementul Apă cu elementul Foc. Dar ATENȚIE: ciocnirea se produce cu adevărat doar atunci când apa reală (H2O) se află lângă sau opusă elementului Foc, respectiv aragazul, plita sau cuptorul.

Superstiții Feng Shui

Te întreb doar atât: dacă iei acum un pahar cu apă în mână și te uiți la la el, CE CULOARE  ARE APA din acel pahar?

Deci nu te îngrijora! Poți să-ți faci toată bucătăria, de sus și până jos, de culoare albastră. Este doar o regulă din Feng Shui extrapolată într-un mod exagerat și eronat.

Culoarea albastră nu reprezintă elementul Apă în Feng Shui tradițional autentic.


La final, sper că cel puțin ți s-a părut interesant ceea ce am prezentat aici. Dacă da, atunci sunt sigur că vei reține și vei aplica aceste reguli importante din acest ghid conținând cele…

9 greșeli de evitat în Feng Shui pentru bucătărie


Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă? Îți dorești o analiză personalizată?

sau sună-mă:


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Cătălin Vasiloiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura