fbpx

La ce poate fi util Feng Shui?

Feng Shui reușește să accelereze și să grăbească toate evenimentele din viața unei persoane într-o anumită direcție și manieră, astfel încât tot ceea ce i se întâmplă să-i fie favorabil. Dacă posibilitățile unei persoane sunt deja mai mari, atunci Feng Shui va contribui la obținerea unor rezultate importante, însă în cazul în care capacitatea unei persoane este mai restrânsă, limitată, atunci există puține șanse ca metodele Feng Shui să reușească să schimbe evenimentele din viața acesteia într-un mod semnificativ. Sigur că vor exista modificări, îmbunătățiri, dar nu vor fi spectaculoase.

Capacitatea, abilitățile și performanțele din viața unei persoane poartă denumirea de destin în metafizica chineză. Fiecare persoană se naște cu o anumită capacitate care va influența potențialul, rezultatele și realizările din propria sa viață.

Atunci când capacitatea unei persoane este înțeleasă și analizată în mod corect, este posibil ca aceasta să beneficieze de suport în mod corespunzător. Poate fi vorba fie de consiliere prin analiza BaZi – cei patru stâlpi ai destinului, cu privire la cum și când să acționeze, fie de metode Feng Shui, cu privire la modul în care își poate spori potențialul la cotele sale cele mai înalte sau, pe de altă parte, pentru a evita pericolele și evenimentele neplăcute din viață.

Destinul poate fi comparat cu o hartă a propriei noastre vieți. Această hartă însă este imobilă, statică, neschimbată, iar ceea ce urmează să se întâmple în viața unei persoane este stabilit încă de la momentul nașterii sale.

Destinul este asemenea unui ghid care ne ajută să vedem și să înțelegem care sunt și unde se află limitele fiecăruia dintre noi. Expresia des întâlnită “cerul este limita” ne sugerează că, cu efort, hotărâre, gândire pozitivă (și un dram de noroc), o persoană poate realiza orice își propune.

În metafizica chineză, destinul unei persoane reprezintă, în esență, limitările acesteia, aflând astfel cât de departe poți merge și la ce să te aștepți în viață. Sigur că Feng Shui nu va putea schimba destinul unei persoane, însă destinul poate fi influențat – atât de acțiunile cât și de inacțiunile sale.

Frecvent apare întrebarea: dacă destinul meu este imobil și de neclintit, el neputând fi schimbat, atunci cum mai poate să fie influențat de acțiunile mele?

Să ne reamintim totuși că viața unei persoane nu este influențată doar despre destin. Sigur că destinul (Ming 命) nu se poate schimba, dar șansele sale (Yun 運) pot fi îmbunătățite.

destin feng shui

Șansele (norocul) sunt într-o continuă mișcare și repoziționare, acestea se modifică permanent și, la un anumit moment, pot fi comparate cu niște poteci, drumuri și chiar adevărate “autostrăzi de mare viteză” în harta destinului.

Șansele (sau norocul) au o mare legătură cu calitatea acestor drumuri din harta destinului. Astfel, atunci când șansele ne sunt favorabile, obiectivele pe care ni le-am propus vor fi atinse în mod mult mai rapid și mai eficient, iar drumul nostru va fi lin și fără de obstacole.

Însă atunci când șansele nu ne sunt favorabile, desigur că drumul nostru spre atingerea țelului propus va fi mai dificil, anevoios, presărat adesea cu piedici și obstacole, iar câteodată se va ajunge chiar la imposibilitatea atingerii rezultatului dorit.

Un răspuns la „La ce poate fi util Feng Shui?”

  1. Minunat! Si eu ador Feng Shui si m-a ajutat enorm! Eu cred ca destinul si-l poate schimba orice om. Schimbandu-se pe el si mediul in care traieste. Facand asa-zisa ”curatenie mintala”. Noi toti trebuie sa scapam de tot ce este toxic in vietile noastre

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d