fbpx

Ce este și ce nu este BaZi?

Atunci când vorbim despre BaZi, practic nu trebuie să ne gândim că viața noastră este dictată în totalitate de destin, ci la faptul că, deși drumul vieții noastre este deja scris, avem totuși posibilitatea să facem ajustări și să ne îmbunătățim viața influențându-ne propriul destin.

Este absolut limpede: dacă destinul îți este favorabil, fără îndoială că trebuie să-l lași în pace, urmează-ți destinul! La fel cum, dacă destinul îți este totuși nefavorabil și nu te avantajează, nu ezita: evită să mergi pe acel drum și vezi ce opțiuni ai!

BaZi site

Întrebare retorică: oare ce poți să faci atunci când chiar nu știi nimic despre toate astea?

Am fost militar de carieră și 10 ani ai tinereții mi i-am petrecut în mediul și școlile militare de la Breaza, Sibiu și Lugoj. De ce credeți că în școlile militare, ne-au învățat încă de la început, nu doar noțiuni, ci adevărate strategii de retragere și apărare în timpul unui război? Răspunsul este simplu: într-un război orgoliile nu contează! Ceea ce contează cu adevărat este victoria și câștigarea războiului, nu a unei bătălii izolate în care tu simți că orgoliul îți este satisfăcut… Insist: doar câștigarea războiului este ceea ce contează! Și dacă trebuie să te retragi pentru ca tu să eviți pierderea războiului, atunci retrage-te!

Iată despre ce este BaZi: să știi, să cunoști, să înveți, să acționezi, să eviți, să-ți fructifici șansele.

BaZi îți oferă doar răspunsul la întrebarea: “Care este problema?

Însă soluțiile pentru rezolvarea acelei probleme se află doar la tine, prin acțiunile tale, faptele tale, eforturile pe care le depui, alegerile tale.

gara trenuri

În gara vieții fiecărui om sosesc și pleacă trenuri. Și fiecare om poate decide să ia un tren care să-l ducă mai departe, sau poate decide la fel de bine să rămână în continuare în aceeași gară, cine știe? Poate va veni un altul mai bun… ?

Dar dacă cel mai bun tren al tău a plecat deja??? Profită de șansa ta de acum și nu ezita: urcă în primul tren care ți se pare că are o destinație favorabilă și pe placul tău! Lacrimile și părerile de rău de mai târziu nu te vor ajuta cu nimic! Dacă faci totuși ceva, cel puțin înseamnă că ți-ai crescut șansele și că poți evolua!

Decizia este doar a ta! Poți să fii și să te manifești permanent nemulțumit de viața ta, de cei din jur și să te plângi permanent de ce ți se întâmplă, sau poți să iei taurul de coarne și să începi să lupți să îți atingi obiectivele, adaptate desigur la circumstanțele și la situația pe care ți-o dezvăluie propria ta hartă a destinului.

Sigur poți, fără niciun dubiu – așa cum spune maestrul meu Risvan Vlad Rusu, să devii cea mai bună versiune a ta!

Depinde doar de tine. Tu alegi!

… despre asta este BaZi…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Cătălin Vasiloiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura