fbpx

Fii tu arhitectul vieții tale!

Fiecare dintre noi ne naștem și venim pe această lume cu un anumit destin și cu un scop bine determinat, care este mai presus de voința noastră și deseori chiar mai presus de capacitatea noastră de înțelegere.

BaZi, întâlnită și sub denumirea de Coloanele Destinului, Pilonii Destinului sau Cei Patru Stâlpi ai Destinului, este una din metodele tradiționale ale metafizicii chinezești utilizată pentru decodificarea destinului și care îți oferă posibilitatea să te cunoști în profunzime.

Fii arhitectul vietii tale

Cunoașterea coloanelor destinului îți oferă un cadru general și o viziune de ansamblu asupra propriului destin, cu privire la ceea ce îți este destinat să experimentezi și previzionând situațiile cu care te vei confrunta încă de la naștere și până la capătul parcursului tău în această viață. Această diagramă este unică și nu se va modifica niciodată pe tot parcursul vieții tale.

Odată ce ai reușit să  înțelegi anumite aspecte din propria ta hartă BaZi, categoric te afli în situația în care poți prelua controlul asupra vieții tale și o poți colora așa cum îți dorești, aducând în ea iubirea, dragostea, pasiunea, erotismul, fericirea, armonia, sănătatea, înțelegerea, bogăția și prosperitatea, evitând în același timp predispozițiile native cu efect negativ.

Cei Patru Stâlpi ai Destinului ai unei persoane se determină cu ajutorul unor calcule specifice metafizicii chineze, utilizând data și ora nașterii acelei persoane.

Fiecare dintre cei Patru Stâlpi al Destinului cuprinde:

– la exterior unul din cele 5 elemente în funcție de  polaritatea yang sau yin: lemn Jia 甲 sau Yi 乙, foc Bing 丙 sau Ding丁, pământ Wu 戊 sau Ji 己, metal Geng 庚 sau Xin 辛, apă Ren 壬 sau Gui 癸, denumit Tulpină Cerească. Aceasta reprezintă norocul ceresc și denotă modul în care te exteriorizezi și felul în care ești perceput de către cei din jurul tău.

– la interior una din denumirile de animale ale zodiacului chinezesc: Șobolan 子, Bou 丑, Tigru 寅, Iepure 卯, Dragon 辰, Șarpe 巳, Cal 午, Capră 未, Maimuță 申, Cocoș 酉, Câine 戌, Porc 亥, denumită Ramura Pământească și unul până la trei elemente de polaritate yang sau yin, denumite Tulpini Ascunse. Acestea reprezintă norocul pământesc și îți dezvăluie cum ești tu de fapt în profunzime, atât în plan conștient cât și subconștient.

Analiza tuturor acestor elemente cât și combinațiile dintre ele (cicluri de producție, de slăbire sau de distrugere, clash, harm, punishment) îți dezvăluie traseul dar și oportunitățile și piedicile care vor apărea de-a lungul destinului tău în această viață.

Destinul tău este desigur influențat de proporția în care cele 5 elemente se regăsesc în harta ta natală. O hartă BaZi în care toate elementele sunt aspectate în mod proporțional și egal este o hartă ideală. Dar unde ar mai fi frumusețea vieții dacă toți oamenii de pe această planetă ar fi identici și perfecți?

Există hărți în care ponderea unui element depășește procentul de 40-50%, iar într-o astfel de situație putem spune că acest element este în exces și că este destul de probabil să destabilizeze echilibrul și armonia celorlalte elemente prezente în hartă.

Totuși, de ce este important să existe echilibru în harta BaZi?

De exemplu, dacă vorbim despre sănătate, fiecare element are un corespondent în plan fizic, astfel lemnul este asociat cu ficatul și vezica biliară, focul este asociat cu inima și intestinul subțire, pământul este asociat cu splina, pancreasul și stomacul, metalul este asociat cu plămânii și intestinul gros, apa este asociată cu rinichii și vezica urinară. Când unul din elemente lipsește sau se găsește în exces, organul corespondent va fi predispus să fie afectat.

Într-o manieră similară, putem extrapola și extrage astfel de informații cu privire nu numai la sănătate, ci și cu privire la bani, investiții, venituri, relaționare, statut social, reputație, căsnicie, stare emoțională, abilitate creativă, capacitate de comunicare.

Ca și în cazul de mai sus, atunci când unul din elemente lipsește, este limpede că afinitatea persoanei respective cu domeniul asociat este aproape inexistentă. Cu toate acestea, chiar dacă este prezent, elementul care reprezintă un anumit domeniu, îți poate fi favorabil sau mai puțin favorabil.

Elementele favorabile din harta ta natală sunt cele care descriu domeniile în care îți va fi foarte ușor să obții succesul.

Pe de altă parte, elementele mai puțin favorabile îți indică domeniile cu care ai o afinitate mai redusă și în care vei depune eforturi mai mari decât ceilalți și în care vei avea nevoie de sprijin pentru a reuși.

De exemplu, într-o primă ipoteză, dacă în harta ta natală banii sunt reprezentați de pământ, însă acesta lipsește din hartă, știm cu siguranță că îți va fi foarte greu să faci bani în această viață.

În altă ipoteză, dacă în harta ta natală banii sunt reprezentați tot de pământ și acesta este prezent și îți mai este și favorabil, atunci te îndemn să nu eziți nicio secundă să lucrezi la a-i face, deoarece acest lucru va crea un echilibru și în celelalte aspecte ale vieții tale: sănătate, relații, iubire, etc.

Te aștept să descoperim împreună ce îți este ȚIE destinat!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: