fbpx

Cum aleg un apartament Feng Shui? Întotdeauna începe cu exteriorul!

Vrei să fii fericit(ă) și să te simți bine în noul tău apartament și nu știi cum să-l alegi?

Familie fericită

Ei bine, întotdeauna începe cu EXTERIORUL!

Ipoteze:

  • încă nu ai cumpărat/închiriat apartamentul mult visat, dar vrei să-l alegi astfel încât să-ți fie favorabil și să te simți foarte bine locuind acolo
  • vrei să te muți în alt apartament, fie mai mare, fie în altă zonă a orașului, fie poate chiar în alt oraș, adaptat noilor tale cerințe

Dar cum să îl alegi respectând și ghidându-te după principiile Feng Shui?

De regulă, atunci când cauți un apartament și mergi la vizionări, ești interesat mai mult de felul în care arată apartamentul la interiorul lui.

Dar este absolut esențial pentru viitorul tău să acorzi o atenție deosebită atât structurii cât și orientării blocului, așa încât clădirea să aibă posibilitatea de a recepta Qi-ul pozitiv de la formațiunile existente în jurul ei. Astfel, va trebui să examinăm clădirea în ansamblul ei (forma, aspectul, locul în care se află), dar și fațada clădirii și poziționarea ușii principale de la intrare, amplasarea bucătăriei și a dormitorului. Formele de la exterior aflate în proximitatea clădirii, cu precădere cele de munte și de apă, își pun amprenta asupra Qi-ului, influențând calitatea energiei.

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

sau sună-mă la

În imaginea de mai jos se pot vedea dealul Cetățuia din Cluj-Napoca – formațiune de munte – în spatele blocului evidențiat, râul Someș în fața acestuia și orientarea fațadei blocului către râul Someșu Mic – reprezentând formațiunea de apă în acest exemplu.

cluj vedere de sus somes

Determinarea orientării fațadei clădirii este o etapă importantă în analiza Feng Shui, întrucât aceasta influențează și stabilește locația ideală a celor 3 zone importante ale locuinței: ușa de la intrare, bucătăria și dormitorul.

Atunci când determinăm fațada clădirii, de multe ori ne lovim de situația în care fațada clădirii nu se află pe aceeași parte cu intrarea în clădire, iar cele două noțiuni nu trebuie confundate. Fațada clădirii este direcția către care este îndreptată latura pe care se află fața clădirii, acea latură care se află pe partea cu o formațiune de apă (cursuri naturale de apă, lacuri, râuri, străzi și autostrăzi).

În trecut, stabilirea direcției fațadei unei clădiri era o chestiune ușor de realizat, deoarece majoritatea clădirilor aveau aproape întotdeauna o latură care coincidea cu direcția ușii principale, aceasta fiind orientată spre stradă, către drumul principal.

Însă astăzi, în aglomerațiile urbane în care blocurile sunt înconjurate de străzi și bulevarde aglomerate, poate fi o adevărată provocare pentru un consultant Feng Shui să determine orientarea fațadei clădirii.

Un exemplu grăitor cu privire la dificultatea determinării fațadei, se află prezentat în imaginea de mai jos, acest bloc fiind situat în piața Cipariu din Cluj-Napoca:

Fațada bloc Cipariu

Un consultant Feng Shui experimentat va depăși, totuși, cu ușurință o asemenea situație.

O altă întrebare la care trebuie să găsim un răspuns este legată de evaluarea directă a clădirii, a blocului de locuințe și se referă la capacitatea/incapacitatea acestuia de a recepta Qi-ul pozitiv. Este inutil să avem cel mai bun apartament din bloc, dacă blocul nu poate primi Qi pozitiv din exteriorul lui, de la elementele și formațiunile înconjurătoare.

Formațiuni negative de evitat

Este foarte important să reținem că va trebui să fim atenți cu precădere la formațiunile negative care sunt mai apropiate de locuință, dar nici cele aflate la distanță nu trebuie să fie ignorate. Cu cât formațiunea negativă este mai apropiată, cu atât mai mare și mai rapid va fi efectul ei. Un stâlp de electricitate aflat la 1 km distanță va exercita o oarecare influență negativă, dar cu un efect mai puțin îngrijorător, față de un stâlp de electricitate care se află chiar în fața blocului și care va avea un efect cu mult mai negativ.

stalp electric

Stâlpii de înaltă tensiune și structurile construite artificial (sau și cele naturale) care au extremități ascuțite (asemenea unui arici) sunt considerate formațiuni negative, deoarece par amenințătoare și nu doar pentru că sunt “ascuțite”.

Unii stâlpi de înaltă tensiune au cabluri mai puțin întinse, atârnând sub propria greutate, iar alții au cabluri întinse și tensionate. Oricum, în general trebuie evitată orice clădire care are stâlpi de înaltă tensiune în apropiere. Cu toate acestea, dacă nu ai opțiuni și trebuie să alegi o astfel de clădire, cele care se află lângă stâlpi de înaltă tensiune cu cabluri mai puțin întinse care se arcuiesc spre pământ sunt considerate mai negative, deoarece aceste cabluri creează o energie negativă de tipul unui ștreang. O asemenea clădire poate fi asemănată cu o persoană care a fost spânzurată de gât și din această cauză au de suferit toate formele de energie pozitivă din clădire.

stalpi cu cabluri de inalta tensiune electric

Și dacă chiar nu ai nicio posibilitate să eviți o astfel de clădire, cel puțin nu alege etajele prin dreptul cărora trec firele electrice sau pe cele mai jos de acestea, fiind preferabil să alegi unul din etajele superioare.

De asemenea, orice căi ferate cu șine pe care circulă trenuri sau tramvaie, străzi sau autostrăzi care sunt foarte aproape de clădire reprezintă formațiuni de apă extrem de negative – autostrăzile, în mod special, acestea trebuind să se situeze la o distanță apreciabilă de locuință pentru ca Qi-ul “tăios” să nu afecteze blocul și pe locuitorii din acel bloc. O situație așa cum este prezentată mai jos trebuie categoric evitată, imaginea reprezentând pasajul Basarab din București.

Qi tăios

În imaginea de mai jos, tot în zona pasajului Basarab din București, apartamentele indicate prin săgeți sunt cele mai afectate de Qi-ul “tăios” și acestea nu ar trebui sub nicio formă să fie alese pentru a locui în ele.

Qi tăios autostrada

Dar ce e de făcut dacă strada aflată pe pasajul suspendat a fost construită în timp ce tu locuiai deja acolo? Simplu: te muți!

O altă situație nedorită și de evitat, așa cum este prezentată în imaginea de mai jos, este aceea când clădirea este situată la intersecția unor drumuri sau la confluența a două râuri în forma literei Y, iar clădirea să fie amplasată în zona în care ar părea că este “tăiată” de o foarfecă. Din nou aceast tip de energie nu este benefic, această formațiune având un impact semnificativ al persoanelor care locuiesc acolo, acestea fiind predispuse la probleme generate de relații extraconjugale și la conflicte ce implică latura sexuală adulteră. Acest tip de Qi negativ va genera probleme cu privire la relații pentru toți locatarii acelui bloc, imaginea reprezentând intersecția străzii Câmpului cu Aleea Bâlea din Cluj-Napoca.

Qi tăios ca foarfeca

Evident că situațiile sunt mult mai numeroase, exemplificările pot fi multiple, dar voi reveni cu prezentarea altora într-un articol viitor.

Scopul prezentării acestora este acela de a arăta că principiile Feng Shui sunt mult mai complexe decât se crede în general și că Feng Shui nu înseamnă și nu se limitează doar la culori sau bibelouri amplasate undeva prin apartament.

Până data viitoare când vei citi următorul articol, îți doresc să ai viață bună și faci alegeri înțelepte!

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

sau sună-mă la

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: