fbpx

Arta mistică a talismanelor taoiste Fu

Talismanele Fu sunt ideograme și scrieri redactate de obicei pe hârtie care capătă puteri extraordinare prin invocări și ritualuri de transfer ale energiei Qi.

Un talisman Fu reprezintă o intenție, iar această intenție este transpusă în scris prin desene, dar și prin litere, cuvinte sau expresii, uneori lizibile, dar de cele mai multe ori nelizibile. Ideogramele reprezintă un limbaj sau un cod care se utilizează pentru a face posibilă comunicarea dintre Cer, Om și Pământ. Apoi, prin intermediul unor ritualuri și ceremoniale specifice, practicantul acumulează energia Qi existentă în surse din mediul înconjurător și o direcționează într-o formă concentrată în talismanul Fu, aceasta fiind posibilă datorită forței practicantului de a transmuta întreaga energie în acel obiect, talismanul Fu.

talismane-fu-web

Qi este forța vieții, respirația care aduce vitalitatea. Qi este impulsul nevăzut din spatele tuturor schimbărilor, creativ sau distructiv, indiferent dacă este vorba de inițiere, continuare, transformare sau încetare.

În cadrul oricărui ciclu al Qi-ului, fie că urmărim elementele universale sau pe cele personale, forța generatoare de viață a Qi-ului se împarte întotdeauna în Yin și Yang.

Yin este reprezentat de întuneric și Yang reprezentat de lumină. Cele două sunt opuse și sunt în același timp complementare. Ele sunt într-o continuă concordanță dar sunt și într-un permanent dezacord. Yin este slab, în timp ce Yang este puternic. Yin este moale, mai puțin benefic, în timp ce Yang este greu, o forță. Yin are doar potențial, însă Yang este într-o permanentă mișcare. Qi este curentul care trece prin toate elementele universului, așa cum în toate elementele universului se află Yin și Yang.

Talismanele Fu au capacitatea de a redistribui într-un mod uniform energia existentă, de a crea un echilibru între energia Yin și Yang a Qi-ului, și astfel pot fi folosite în diverse scopuri, precum amplificarea sau slăbirea anumitor structuri de personalitate, găsirea sufletului pereche, a iubirii, câștigarea unor sume importante de bani, crearea unor oportunități de dezvoltare a carierei sau crearea unei atmosfere emoționale plăcute și relaxante în propria casă, plecând de la conceptul că energia metafizică poate fi folosită pentru a amplifica, întări, slăbi, elimina sau bloca altă energie metafizică și pentru a corecta dezechilibrele percepute în planul material.

Din punct de vedere istoric, talismanele Fu au fost folosite de chinezi încă înainte de Evul Mediu (475-221 î.Hr.) pentru ameliorarea bolilor, evitarea dezastrelor, atacurilor magice și blestemelor, apărarea împotriva agresiunilor și evitarea sărăciei. Practicanții acestei arte au abilitățile și cunoștințele necesare dezvoltării unei relații interactive cu lumea spiritelor, având ca scop acumularea energiei Qi din sursele existente în mediul înconjurător și canalizarea acesteia într-o formă concentrată în talismanele Fu.

Talismanele Fu reprezintă o formă de alchimie care funcționează cu energie metafizică ce nu poate fi văzută, fiind vorba depsre transmutarea acelei energii, a Qi-lui. Părintele fizicii nucleare, Ernest Rutherford, a descoperit în anul 1919 natura transformărilor radioactive și transmutarea nucleului de azot cu particule alfa. Această transmutare a elementelor a fost de altfel scopul principal al studiului alchimiștilor din Evul Mediu, pe care Rutherford a reușit să o demonstreze câteva secole mai târziu. Deși până în prezent nu există o explicație științifică pentru modul în care talismanele Fu își produc efectele, am convingerea că totuși, în viitor, transmutarea energiei metafizice existente în acestea va putea fi înțeleasă prin intermediul mecanicii cuantice.

Această energie metafizică a Qi-ului este asemănătoare cu neutronii care nu pot fi văzuți dar care ne înconjoară în fiecare zi, în fiecare moment și se află absolut peste tot în jurul nostru. În timp ce oamenii erau cu toții înconjurați de neutroni, cercetătorii științifici nu au conștientizat existența lor decât abia în anul 1932.

Cu siguranță oamenii de știință, beneficiind de tehnologia actuală, vor reuși să înțeleagă și să explice ceea ce practicanții talismanelor Fu au cunoscut deja de-a lungul mileniilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: