fbpx

Cum sunt persoanele dominate de elementul WU – pământ yang

WU pamant yang

CARACTER

Vizual, putem compara o persoană Pământ Yang cu o stâncă masivă sau cu un munte. În general acestea sunt persoane stabile și demne de încredere, pe care vă puteți baza. Știm cu toții că munții nu prea pot fi mutați, astfel încât principalele lor calități sunt stabilitatea și capacitatea de a-i sprijini pe ceilalți.

Fiind reprezentate de munte – persoanele Pământ Yang sunt foarte puternice dar și lente în a lua decizii – au nevoie de mai mult timp pentru a se hotărî. Sunt realiste, sociabile și atrăgătoare în prima parte a vieții. Femeile sunt puternice, chiar mai mult decât unii bărbați… în mod special în relație – și au un nivel ridicat de perspicacitate.

Din cauza masivității fizice, persoanele Pământ Yang manifestă uneori o lentoare atunci cât trebuie să se pună în mișcare și pot cădea cu ușurință pe panta tergiversărilor și amânărilor. Deseori se vor declara mulțumite cu o anumită situație fără a încerca să o depășească, cu excepția situației în care se va manifesta o forță exterioară ce le va determina sau chiar le va forța să acționeze.

Tuturor le place să-și împărtășească secretele unui munte, dar muntelui nu-i place să-și divulge propriile secrete, așa că, de multe ori, persoanele de Pământ Yang pot părea foarte misterioase. Cu toate acestea, odată ce ajung să cunoască mai bine pe cineva, se vor deschide și vor deveni chiar prea guralive și amuzante. Mai mult, acestea se răzgândesc deseori, ceea ce le va da multe bătăi de cap oamenilor din jurul lor. Pe de altă parte, persoanele Pământ Yang pot atinge succesul în mod independent; în general nu au nevoie de sprijinul sau grija celorlalți și de cele mai multe ori nici nu oferă prea multă atenție altora. Exact așa cum este muntele: “nu vine muntele la Mahomed, se duce Mahomed la munte”.

Persoanele caracterizate de elementul Pământ Yang își găsesc resursele și își dezvoltă talentele fără ajutorul altora. Un munte este întotdeauna mulțumit cu sine însuși și tot ceea ce are nevoie se află deja în interiorul lui. Nu le place să se bazeze pe alți oameni și își doresc mereu să fie independente.

Astfel, acționând independent, pe cont propriu, poate să le meargă destul de bine, iar cele care și-au stabilit și obiective clare, se pot transforma cu ușurință în ceea ce doresc să devină. Dar pot fi destul de încăpățânate și pot refuza influența exterioară, ceea ce le poate încetini foarte mult parcursul. Deși la prima vedere par să nu poată prelua ideile altora sau să nu poată accepta sfaturile nimănui, de fapt analizează continuu și cu timpul pot accepta adevărul, chiar dacă acesta provine de la o altă persoană. Astfel, în interiorul echipei, persoanele Pământ Yang pot fi un mare sprijin pentru coechipieri – baza, fundația echipei – dar nu vă așteptați ca acestea să fie și voluntari inovatori care să-i inspire pe alții!

Odată ce o persoană Pământ Yang și-a identificat și definit aspirațiile, nimic nu o va mai putea opri. Pentru a-și atinge obiectivele, mai întâi va petrece mult timp în etapa de consolidare a fundației și abia apoi va trece la treaba propriu-zisă, deoarece de obicei preferă să aibă o bază solidă în tot ceea ce fac. Cu toate acestea, tocmai din cauza problemei cu tergiversările și amânările, această fază a pregătirilor poate dura mult prea mult uneori.

Însă odată fundația clădită, va avea parte de un success fulminant. Cele mai bogate și prospere persoane din lume sunt caracterizate de elemental Pământ Yang, deoarece au abilitatea de a construi afaceri colosale, enorme, parcurgând toate etapele, plecând de la bază și până la vârful piramidei.

Deseori încurcă sentimentele și emoțiile cu rațiunea și nu pot face diferența dintre acestea. Când vine vorba de lucruri importante, întotdeauna va judeca mai degrabă cu inima decât cu mintea. Cele care sunt capabile să gestioneze acest dezechilibru și să le țină sub control pe amândouă, vor reuși să realizeze lucruri extraordinare în viață, însă această permanentă bătălie dintre suflet și minte, va determina din nou, desigur 😊, o amânare a luării deciziilor.

Mai mult decât atât, de regulă își respectă propriile lor principii morale și petrec mult timp analizând ce ar fi bine să facă și ce nu. Acest lucru poate fi benefic – dar încă o dată apare vechea problemă: tergiversarea…

Și nu în ultimul rând, deși privite din exterior par să fie destul de liniștite, totul clocotește în interiorul lor, precum lava unui vulcan, care stă să erupă. Atenție, așadar!

CARIERA

În ceea ce privește cariera – întotdeauna startul este foarte lent – au nevoie de mult timp pentru a consolida fundația. Dar, odată terminată fundația, se vor dezvolta cu o viteză amețitoare. La început nu prea se poate vedea exact ce fac, deoarece au o anumită ritmicitate și sunt foarte metodice în privința muncii. Pot aborda orice profesie – dar excelează în domeniul afacerilor, datorită capacității lor de a construi totul de la bază și până la vârf, cu rezultate spectaculoase.

Ca angajați, întotdeauna așteaptă să li se spună ce au de făcut și nu invers, iar această atitudine poate provoca un oarecare disconfort la locul de muncă. Dar, odată ce încep să lucreze, rezultatele vor începe imediat să apară. Singurul lucru pe ar trebui să-l învețe ar fi acela legat de cum să aibă mai multă inițiativă. De altfel, nu pot fi împinse de la spate să facă ceva, iar dacă încercați să faceți asta veți obține cu siguranță efectul contrar. Au nevoie de timp și spațiu pentru a se gândi și a se decide, iar atunci când sunt mai multe lucruri de făcut, vor începe metodic de la un capăt și vor continua liniștite să-și facă treaba până la final.

Pe de altă parte, încrederea este o problemă – mai ales dacă nu au încredere în șefii lor. Astfel, vor păstra o distanță considerabilă față de șefi, iar rezultatul muncii lor ar putea fi afectat de acest lucru.

Nu sunt foarte vorbărețe în timpul ședințelor și întâlnirilor de serviciu, vor spune doar ceea ce este absolut necesar și nimic mai mult, dar s-ar putea deschide mai mult în grupuri mai mici și în timpul conversațiilor personale.

În timp, își vor construi propriul lor “palat”, în interiorul căruia își vor putea manifesta ambițiile personale și tenacitatea și unde vor impune ca legi generale propriile lor reguli.

BOGĂȚIE ȘI PROSPERITATE

În mediul de afaceri, persoanele caracterizate de elementul Pământ Yang au un stil prietenos, unde adesea le vedem oferind sume de bani sau diverse facilități altora doar pentru că nu au capacitatea de a refuza o persoană. Uneori, poate fi vorba despre un simplu gest amical, dar alteori poate merge până acolo încât le poate costa destul de mulți bani, timp, energie și răbdare!

Tind să se implice personal destul de mult și preferă interacțiunea directă cu clienții pentru a se asigura că totul merge perfect. Cu toate acestea, nu sunt negociatori foarte buni, sunt prea slabe în anumite situații și nu sunt capabile să-și impună într-o manieră fermă termenii și condițiile. Prin urmare, este indicat să aibă alături persoane care excelează la aceste capitole.

Au nevoie întotdeauna și de o secretară, detestă să lucreze cu acte și preferă să o facă altcineva în locul lor.

Pe de altă parte, sentimentele și banii nu au făcut niciodată casă bună împreună, iar multe dintre deciziile lor financiare sunt luate în funcție de starea lor de spirit, ceea ce înseamnă că de cele mai multe ori își modifică poziția și se răzgândesc cu privire la deciziile luate, încercând metode noi, care cel puțin par a fi mai bune.

Au o problemă semnificativă cu planificarea financiară, rareori ascultă sfaturile altora și doresc să facă propriile lor analize și investigații; însă odată planul stabilit, nu-l vor dezvălui celorlalți, așa încât, indiferent dacă planul este sau nu favorabil, nu mai există cale de întoarcere și acțiunile lor pot face ravagii fără ca măcar ceilalți să înțeleagă ce se întâmplă.

Așadar, ar fi bine să-și împărtășească din timp planurile cu ceilalți, astfel încât să se poată evita erorile cauzate de percepția lor asupra realității, afectată de sentimente, emoții și subiectivism.

PRIETENIE ȘI RELAȚII

Persoanele caracterizate de elementul Pământ Yang sunt foarte preocupate de cei din jur și dacă văd pe cineva apropiat că suferă, vor căuta să vadă cum pot ajuta acea persoană. Prin urmare, au o popularitate crescută și sunt simpatizate de cei din jur, deoarece chiar au grijă de prietenii și partenerii apropiați. Din păcate, acest lucru îi poate determina, de asemenea, să-și neglijeze propriile sentimente și nevoi. După cum se poate observa, sunt persoane foarte emoționale și adesea aceste emoții pot deveni un obstacol în calea dezvoltării lor, cu excepția situației în care reușesc să îmbine totuși sentimentele și emoțiile cu rațiunea și logica, într-o manieră echilibrată.

Au abilități excelente de a-și face prieteni – abilități pe care le subestimează adesea – și îi pot aborda cu ușurință pe ceilalți. De fapt, încrederea lor în sine izvorăște tocmai din relațiile cu cei apropiați; cu cât sunt mai puternice relațiile pe care le au, cu atât mai încrezători se simt. Relațiile de familie rămân cele mai importante și dacă au parte de sprijin, pot realiza lucruri extraordinare, mai ales în cazul femeilor Pământ Yang.

O relație de cuplu armonioasă reprezintă un adevărat paradis pentru persoanele Pământ Yang, un loc în care te poți refugia atunci când totul pare a fi fără izbândă, și acolo se vor simți întotdeauna împlinite, indiferent de starea lor actuală sau de valoarea contului din bancă. Iar o relație bună cu copiii le va spori încrederea, deoarece copiii sunt extrem de importanți pentru Pământul Yang.

Dacă fac ceva greșit sau dacă rănesc sentimentele unei persoane, nu au nici o problemă să-și ceară imediat scuze și chiar le place să îndrepte lucrurile pe loc, astfel încât atmosfera să fie calmă și liniștită.

Datorită trăirilor interioare puternice, duc povara unor furii înăuntrul lor, ce pot erupe uneori precum un vulcan și toată lava se poate îndrepta asupra persoanelor nepotrivite, care nu au nicio legătură cu subiectul. Pentru a evita deteriorarea și alterarea relațiilor cu cei din jur, ar trebui să învețe să-și controleze sentimentele și să evite situațiile și persoanele care le-ar putea provoca emoții puternice. Înainte să erupă “vulcanul”, ar fi indicat să facă un pas înapoi și să analizeze care ar putea fi consecințele și să se asigure că nu reacționează exagerat.

Puncte forte:

 • Stăruitor
 • Cu picioarele pe pământ
 • Realist
 • Înţelept
 • Stabil
 • Demn de incredere
 • Binevoitor
 • Înţelegător
 • Deschis la minte
 • Prietenos

Puncte slabe:

 • Încăpățânat
 • Nehotărât
 • Perfecționist
 • Emoţional
 • Exaltat, impetuos
 • Solitar
 • Rezervat
 • Lipsit de armonie
 • Cu toane
 • Extrem de sigur pe sine

Personalități celebre WU – pământ yang:

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d