fbpx

Cum sunt persoanele dominate de elementul DING – foc yin

DING foc yin

Delicate, elegante și rafinate

Înțelepte dar și temperamentale

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
_______________________________________________

 

PERSONALITATE

Când analizezi o persoană Foc Yin, cea mai potrivită comparație este să te gândești la lumina unei lumânări care pâlpâie, a unui felinar, a unei torțe sau a unui foc de noapte din pădure. Dar depinde foarte mult de cât este de puternic. Iar atunci când este pe cale să se stingă, va găsi mereu resurse să se reaprindă. Focul Yin este unul mai mic și mai temperat, spre deosebire de focul intens și arzător al Soarelui – Focul Yang.

La fel și persoanele care au Maestrul Zilei Focul Yin, sunt la fel de discrete și elegante precum licărirea unei flăcări delicate.

De obicei, caracterul lor nu este prea zgomotos sau prea sonor, personalitatea lor este lipsită în totalitate de grosolănii. De cele mai multe ori, le vom vedea fiind politicoase, manierate, meticuloase, subtile și chiar comportându-se cu o anumită grație și sobrietate plină de bun gust, afișând un aer superior, aristocratic și conservator.

Însă după ce vă veți cunoaște mai bine, vei descoperi că sunt acel tip de persoane care râd din toată inima când aud o glumă bună și care, la rândul lor, au un întreg arsenal de glume savuroase, fiind mereu în centrul atenției și devenind chiar sufletul petrecerilor.

Sunt de asemenea foarte rafinate și sofisticate, având foarte mare grijă la ceea ce fac sau la ceea ce spun. Le pasă de cei din jur și au grijă de ceilalți.

Persoanele care au Maestrul Zilei Focul Yin sunt înțelepte și adoră să învețe, fiind acel tip cărora le place să chibzuiască înainte să ia o decizie cu privire la o problemă importantă și nu se vor grăbi să acționeze fără a analiza situația în prealabil. Dar nu vor ezita prea mult în luarea deciziei – au conștiința valorii timpului și a resurselor în general.

Sunt, în esență, mari gânditori și le place să exploreze lucruri noi, fie citind, fie pur și simplu călătorind și trăind acele experiențe. Sunt foarte fericite să-și antreneze mintea, inteligența cu întrebări complexe și își petrec apoi mult timp imaginându-și răspunsurile la acestea.

Așa cum lumânarea sau torța îți luminează drumul, la fel și persoanelor Foc Yin le place să „lumineze” pentru alții și să le arate celorlalți „cărările” cu ajutorul studiului și cunoașterii. Sunt atente la detalii și foarte minuțioase, inteligente, avide de informație, sensibile și receptive.

Pe de altă parte, sunt fragile emoțional, temperamentale, instabile și chiar impulsive câteodată. La fel cum flacăra lumânării pâlpâie și se îndreaptă în direcția spre care bate vântul, în funcție dinspre unde și cât de tare bate acesta, tot așa persoanele Foc Yin sunt destul de volatile și ușor de supărat. Dacă acum totul este perfect în ordine și nimic nu pare să tulbure atmosfera, în clipa imediat următoare le vei vedea manifestându-se cu furie, nervozitate și violență.

Atunci când persoanele Foc Yin excelează la a face ceva, o vor face cu plăcere și cu încredere, iar în momentul în care încearcă ceva la care nu sunt suficient de pregătite, încrederea lor se duce pe apa sâmbetei și vor încerca să iasă rapid dintr-o astfel de situație. Acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor cu Maestrul Zilei Foc Yin slab – acestea pierd oportunități în viață pentru că se tem de eșec. Cheia succesului pentru acestea este să înțeleagă elementele de bază ale procesului de învățare și să facă greșeli – pentru că de fiecare dată când facem ceva nou, desigur că vom face și greșeli. Trebuie doar să învățăm din propriile noastre greșeli și apoi totul va fi bine.

Dar se vor dedica celor pe care îi iubesc, mergând chiar până la a-și sacrifica propriile nevoi și interese. Mai mult decât orice alte persoane, ele poartă un respect deosebit părinților, în special mamelor lor.

Sunt de neclintit atunci când trebuie să rezolve o situație sau problemă – pe care o analizează, de altfel, din perspective multiple și din unghiuri diferite, ca să fie sigure că nu le-a scăpat nimic.

La fel, nu vor crede nimic din ceea ce li se spune dacă afirmațiile nu sunt susținute de dovezi și probe clare, așa că ar fi bine să te abții să utilizezi în discuțiile cu persoanele Foc Yin, idei și concepte care nu au fost încă demonstrate științific.

_________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
_________________________________________________

 

CARIERĂ

La locul de muncă se remarcă prin amabilitate, ca fiind prietenoase și dispuse să ofere ajutor celorlalți membri ai echipei. Sunt atât de dispuse să ofere ajutor încât se întâmplă frecvent să o facă chiar pe propria lor cheltuială, neglijându-și propriile nevoi și interese.

Sunt îndrăgite și apreciate de colegii de echipă, având mereu un comportament demn și civilizat.

Persoanele dominate de Focul Yin nu-și dezvăluie de la început în totalitate capacitățile și talentele, pe care le țin ascunse o vreme. Ai putea crede că nu se remarcă prin nimic în mod special și că sunt genul care nu-și asumă prea multe. Preferă să stea și să aștepte în umbră momentul oportun în care să iasă în față și să-și arate adevărata valoare și strălucire. Abia atunci vei afla cine sunt cu adevărat, cât de inteligente sunt, care le sunt talentele ascunse, devenind de neoprit în activitatea lor.

Cea mai bună recomandare pentru carieră ar fi să urmeze o direcție profesională în care își pot manifesta creativitatea și unde să existe un nivel ridicat de comunicare.

În poziții de conducere, au propriul set de reguli și proceduri. Și se așteaptă să le iei în serios, să le respecți și să le aplici. Cine nu le respectă, e liber să plece! Echipa lor nu are prea multă independență, preferând să se acționeze ca la carte, în spiritul și litera legii. Dar vor avea grijă ca oamenii să fie mulțumiți și să se simtă bine atât timp cât fac parte din echipa lor.

Ca proprietari de afacere, sunt neobosite și vor pune mereu accent pe importanța clientului și satisfacția acestuia. Nimic nu este mai plăcut pentru ele decât să aibă contact direct cu clienții și se vor manifesta foarte deschis pentru aflarea opiniilor acestora.

 

RELAȚIA CU PRIETENII ȘI COLEGII

Persoanele dominate de Focul Yin vor avea mereu grijă de cei din jurul lor. Pe de altă parte și ele tânjesc după un strop de atenție din partea celorlalți.

Au o afinitate mai puțin obișnuită față de persoanele mature, mai înțelepte și mai în vârstă. Le place să-și petreacă timpul și să învețe de la acestea, pur și simplu le respectă autoritatea. Dar, pe de altă parte, s-ar putea să manifeste foarte puțină răbdare față de cei mai tineri și chiar vor fi deranjate când tinerii le vor cere ajutorul.

Din cauza naturii lor sensibile și fragile, le va fi mai greu să stabilească relații profunde și prietenii adevărate. Fiind suspicioase și prevăzătoare, încearcă prea mult timp să-și dea seama care sunt intențiile reale ale persoanelor și motivele care stau în spatele aparențelor. Trebuie să treacă ceva vreme ca să se deschidă cu adevărat și să te accepte în jurul lor.

 

BOGĂȚIE ȘI PROSPERITATE

Principala caracteristică a persoanelor dominate de Focul Yang în privința finanțelor și a banilor este că vor căuta mereu să aibă în jurul lor excelenți consultanți financiari și experți contabili, deoarece pun mare preț pe importanța și valoarea acestora.

Preferă mai mult să fie îndrumați din punct de vedere financiar, însă numai de cei care au demonstrat că rețeta lor este infailibilă. Dar tocmai de aceea riscă să fie înșelați, chiar de cei în care și-au pus toată încrederea.

Puncte forte:

 • Bunătate
 • Grijă
 • Blândețe
 • Cultivate
 • Inteligente
 • Iubitoare
 • Sensibile
 • Carismatice
 • Iau decizii repede, dar chibzuite

Puncte slabe:

 • Viziune ușor îngustată
 • Neîncrezătoare
 • Nestatornice
 • Schimbătoare
 • Suspicioase
 • Instabile
 • Critice
 • Nemulțumite
 • Prea credule

 

Personalități celebre Ding – Foc Yin:

________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
________________________________________________

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: