fbpx

Cum sunt persoanele dominate de elementul JIA – lemn yang

JIA lemn yang

PUTERNICE

Rădăcinile lor se ancorează adânc în pământ

____________________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
____________________________________________________________

Atunci când vă gândiți la lemnul Jia, cel mai potrivit ar fi să vă imaginați un copac înalt, viguros, puternic, cu rădăcini care intră adânc în pământ. Persoanele dominate de elementul de lemn yang Jia sunt asemenea unor falnici stejari, adică sunt persoane înalte, robuste, protectoare.

Sunt de asemenea persoane determinate, perseverente, care nu renunță până când nu-și ating scopul, ajungând până acolo încât devin prea insistente și chiar deranjante în dorința lor de a-și urmări ideile și de a-și urma calea. Dar, tocmai din acest motiv, te poți baza pe astfel de persoane atunci când ai de rezolvat o problemă sau de finalizat un proiect care presupune un efort susținut!

Așa cum știm cu toții, copacii puternici și cu rădăcini adânci sunt de neclintit și pot fi mutați de acolo doar dacă îi dobori prin tăiere cu un topor sau cu o drujbă. Ca urmare, au tendința să fie încăpățânate și destul de îndărătnice, lucru ce poate avea deopotrivă părți bune și părți mai puțin bune. Ca să dobori un astfel de copac e nevoie de foarte multe lovituri de topor, așa încât astfel de persoane de regulă se vor împotrivi schimbărilor, modificărilor și se vor opune celor care au opinii diferite de ale lor sau de ale grupului din care fac parte. În general nu au abilitatea de a se schimba sau de a se transforma peste noapte.

Îți spun totul direct, “verde-n față

Persoanele Jia sunt caracterizate de faptul că atât maniera în care acționează cât și modul în care se adresează celor din jur, sunt directe și fără prea multe menajamente. Nu le vei vedea vreodată lingușind sau periind pe cineva și nu sunt caracterizate de diplomație sau de tact atunci când este necesar să spună lucruri importante într-un limbaj mai blând.

Din această cauză, vor fi etichetate adesea ca fiind lipsite de delicatețe și insensibile. Nu sunt persoane prea compătimitoare, dar nici răzbunătoare sau malițioase, acționează și se manifestă pur și simplu așa cum sunt ele. Dacă ai vreodată nevoie de o opinie obiectivă, atunci ar fi indicat să i-o ceri unei persoane lemn yang Jia!

Amabil, binevoitor și loial

Chiar dacă în aparență sunt prea directe și prea dure, persoanele dominate de elementul de lemn yang Jia sunt săritoare și dispuse întotdeauna să îi ajute pe cei din jur. Nu vor ezita niciodată să îi ajute pe cei care sunt cu adevărat la nevoie. Tocmai din acest motiv, atunci când au nevoie de ajutor, oamenii vor avea tendința de a cere sprijinul persoanelor lemn yang Jia, deoarece este evident că se pot baza pe ele.

MARI ÎNȚELEPȚI

Abilitatea de a vedea imaginea în ansamblul ei

Persoanele de lemn yang Jia au capacitatea de a gândi strategic, preferând să se concentreze pe imaginea de ansamblu. Își dau seama imediat și știu cu precizie care sunt factorii esențiali, cei mai importanți ai unei situații sau ai unui aspect al vieții.

Însă pe de altă parte, manifestă o lipsă de profunzime și nu au capacitatea de a acorda atenție prea mult timp elementelor de detaliu, iar când sunt puse în situația de a rezolva chestiuni minore legate de acel aspect, vom constata că își pierd rapid interesul, fiindu-le afectată capacitatea de concentrare. Efectiv nu au rezistența psihică necesară pentru a rezolva lucruri mărunte și care necesită un timp mai îndelungat.

Sunt preocupate în schimb de atingerea cât mai rapidă a obiectivelor majore ale vieții, de finalizarea planului în ansamblul lui, iar pentru aceasta vor manifesta hotărâre, devotament, abnegație, tenacitate și în general nu vor face compromisuri.

____________________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
____________________________________________________________

MINTE AGERĂ ȘI SCLIPITOARE

Momentul acela când viteza luminii este prea lentă…

Persoanele Jia nu pierd prea mult timp atunci când trebuie să se hotărască și să ia o decizie. Astfel, vom descoperi că de regulă sunt foarte prompte în acțiunile lor, deoarece consideră că este mult mai bine să iei o hotărâre decât să te “învârți în jurul cozii” și să nu ajungi la nicio concluzie.

Ca atare, toate deciziile lor vor fi rapide, fără a se mai uita înapoi și fără nicio urmă de ezitare. Însă acest mod de a acționa crează premisele unui mare consum energetic și, deși nu o arată, se vor simți epuizate fizic și psihic la final.

Există și un revers al medaliei atunci când iei decizii rapide în situații de urgență: riscul de eroare a judecății. Partea mai puțin plăcută în astfel de situații este că, odată asumată decizia greșită, aproape niciodată nu vor mai reveni asupra ei pentru a o modifica sau ajusta, așa că dacă lucrurile tind sau par să meargă într-o direcție nedorită, să fiți convinși că exact așa se va întâmpla.

 

PROFESORI EXCELENȚI

Persoanele dominate de elementul de lemn yang Jia sunt profesori și educatori extraordinari, adesea fiind renumite pentru capacitatea lor de a evidenția erorile pe care le fac alte persoane, însă uneori tind să depășească o anumită limită, iar cei din jur ar putea să se simtă mult prea aspru criticați.

Încrederea lor în sine este strâns legată de capacitatea de a face bani și de a fi atractive din punct de vedere sexual. Întotdeauna le va place să se îmbrace elegant, să arate bine și să atragă privirile și interesul persoanelor de sex opus.

Personalități notabile JIA – lemn yang:

 

____________________________________________________________

Vrei să afli mai mult? Ai o problemă urgentă?

Contactează-mă aici: CONTACT
____________________________________________________________

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: